Monday, March 5, 2012

PROGRAM TAHFIZ MUSIM CUTI SEKOLAH KEMBALI LAGI

Salam,

Manfaatkan sebahagian dari cuti sekolah anak-anak anda dengan menghantar mereka untuk menghadiri Program Tahfiz Cuti Sekolah Siri ke 8 anjuran Institut Tahfiz Al-Quran Profesional. Maklumat lanjut adalah seperti berikut:
  1. Tarikh: 11-13 Mac 2012
  2. Hari: Ahad - Selasa
  3. Masa: 3 hari 2 malam
  4. Pengisian: Solat Fardhu, Solat Sunat dan Qiamullail, Pemantapan hafazan surah-surah al-Quran yang telah dihafal, Games/Pertandingan Sukan dan Pertandingan Akhir Hafazan
  5. Tempat: Institut Tahfiz AL-Qur'an Profesional, No.15-1 Jalan Matahari Z U5/Z, Subang 2, 40170 Shah Alam.
  6. Peralatan yang perlu dibawa: al-Quran, alatan mandian dan basuhan, 2 helai jubah putih (lelaki), 2 helai jubah/baju kurung (perempuan), baju sukan, alatan tidur, baju tidur yang sopan dan menutup aurat, kopiah putih(lelaki) dan kain tudung (perempuan), buku nota dan alat tulis.
  7.  Tempat terhad. Yuran RM120.00 sahaja (berasrama). RM70.00(ulang alik)
Jangan lepaskan peluang ini yang hanya datang sekali dalam beberapa purnama. Sekiranya anak-anak anda pernah mengikuti program kami sebelum ini, untuk memantapkan hafalan yang lalu, ini adalah kelas yang sesuai. Sekiranya anda belum pernah menghantar anak-anak ke program sebegini rupa, inilah pendedahan awal untuk mereka berjinak-jinak dengan al-Qur'an,agar hasrat anda ingin menjadikan mereka al-hafiz tercapai. Jangan tangguh lagi kerana tempat terhad.

Untuk pendaftaran, sms nama anak dan no mykad/mykid ke 013-2838 323.